onsdag 18. mai 2011

Festmiddag

At kokkene våre vet hva de driver med, har det ikke hersket den minste tvil om i løpet av de snart seks månedene vi har vært her. 17. mai-menyen bestående av ti retter overgikk likevel alle forventninger. Menyen bød på Kremet fiskesuppe, Lefse med serranoskinke, Pannestekt kveite, Mangosorbét, Limeglasert andebryst, Pæresorbet med sprudlevann, Hummer og kongekrabbe, Reinsdyrmedaljong, før gildet ble avrundet først med Sjokolade panna cotta, deretter Irsk kaffi. Det ble ingen dans på bordet i kveld, for å si det sånn! Trøtte og mette sier vi tusen, hjertelig takk for maten til våre to helt fantastiske kokker, Marius og Steinar!

17. mai-bordet er dekket

Kjøkkensjefen presenterer menyen

Kokkene våre i full sving

Sommelier Simonsen sørger for vin til damene

Kremet fiskesuppe til forrett

Pæresorbet med sprudlevann var én av hvilerettene

Hovedrett kjøtt: Reinsdyrmedaljong

Sjokolade panna cotta var nest siste rett på menyen

4 kommentarer:

Hans-Arne sa...

Ja det er ikke noe stort problem å overleve på ei øde øy...
Så jo særdeles nydelig ut alt sammen...!! Flotte innlegg om 17.-Mai feiringen...!

VI sa...

Her lider vi ingen nød, nei, det skal være sikkert og visst! Kan fort bli verre når vi kommer heim og må lage maten vår sjøl...husker vel knapt hvordan man skreller en potet!

Skallebert sa...

...Og dermed den gamle rekorden???, nyttårsmenyen 2008 med 7 retter grunding slått. Litt misunnelig :-)

VI sa...

Tja, har egentlig ikke hørt hva som er offisiell rekord hva antall retter angår, men ti er i alle fall maks i løpet av vårt opphold! Og kokkene våre, de er ganske enkelt misunnelsesverdige :-)