mandag 10. januar 2011

Isbjørnbesøk

Helt siden vi så de første isbjørnsporene ved Stasjonen den 14. desember, har vi lurt på om det fremdeles var bjørn på øya, og om vi kom til å få noen på besøk. I kveld gjorde de første isbjørnene entré, og vi innrømmer at de klarte å skape en smule oppstandelse i huset - vi er ikke like blaserte som våre mer isbjørn-vante kolleger på Hopen!

Aki utløste isbjørnalarmen med ilter bjeffing i 21-tida. Da Vera tittet ut av vinduet for å se hva som stod på, var det ingen tvil om hva som forårsaket levenet: Bjørn! Isbjørn! Ei binne med en to år gammel unge hadde spasert inn på gårdsplassen, og ville tydeligvis hilse på Aki.

Isbjørnene var i godt hold, og av det relativt sindige slaget. De viste ingen særlig reaksjon verken på kauking, klapping eller andre skarpe lyder. Først da Chief'en fyrte av et knallskudd med signalpenn, gjorde de rask retrett og forsvant.

Sesongens første isbjørnbesøk på Bjørnøya Meteo, 9. januar 2011

Mor og barn ruslet rolig rundt på Stasjonsområdet, men forsvant raskt da Chief'en fyrte av et knallskudd


Vera sørger for at årets første isbjørnbesøk blir registrert i protokollen for isbjørnobservasjoner på Stasjonen

Gjestene sørget for liv i leiren; romdører på vidt gap...

...mens Kjøkkensjefen hadde det så travelt at dørskiltet fløy veggimellom.

4 kommentarer:

Knut Solberg sa...

Ja, det ser ut for at det har vært stor oppstandelse.
Forstår det godt.
Hadde jeg bare hatt anledningen selv til å se dette dyret i sitt rette element. Er ikke det samme som i dyrehage.
Dere er noen heldiggriser.

VI sa...

Bestill deg en tur til Svalbard! Har du flaks, får du oppleve det majestetiske dyret i sitt rette element! For Svalbard-info, se f.eks. www.spitsbergentravel.no, og www.svalbard.net.

Anonym sa...

Hærlig!! Så jo riktig velfødd ut de to der da. Kjenner det sitrer helt hit. Håper dere får flere visitter, og at besøket oppfører seg. Har selv at enkelte ikke var særlig samarbeidsvillige, og det er ikke så kjekt.

Øyvind Haga

VI sa...

Hei Øyvind, Rolige og fine, de der to, ja! De var som snarest innom Stasjonen i formiddag også, og blir vel kanskje på øya ei stund. Satser på at evt. framtidige besøk blir like udramatiske!