fredag 14. januar 2011

Helg

Det mye som hører helga til. Ikke alt er like lystbetont. Helgevask, for eksempel. Ikke alltid like fornøyelig før man kommer i gang, men jammen er det kjekt å ta helg når støvsugeren er parkert, siste vaskevatnet er tømt, og det er rent og pent i både kriker og kroker! Bjørnøya Meteorologiske Stasjon er heimen vår i seks måneder, og indretjeneste i form av bl.a. husvask, avfallshåndtering og mating av hundene, blir dermed en naturlig del av hverdagen. Hver uke, enten i løpet av fredag, eller innen kl. 15 på lørdag, skal helgevasken være utført iht. gjeldende Vaskeplan. God helg!

Vaskelista viser om man har A-, X- eller Y-vask. Eller om man slipper unna vask av fellesarealer denne uka!

Vaskeområde Y omfatter bl.a. korridoren mellom selve stasjonsbygget og Servicebygget. Når man åpner døra i stasjons-enden, ser ikke korridoren særlig spesiell ut...

...men - hva skjuler seg bak første sving?

Faktisk en hel del meter med korridor! Og for den som har falkeblikk: Et eller annet mørkt i enden der...

Så sannelig - her er Y-vaskeren i full drift med å tilbakelegge sine 93 meter med korridor som inngår i dette vaskeområdet!

5 kommentarer:

Knut Solberg sa...

Dæven, det var dimensjon over den koridoren.
Er vel ikke så mye søle i den?
Hvorfor er den så lang?
Har det noe med brannsikerhet å gjøre?

A-C sa...

Ikke noe som er mindre motiverende enn å vaske langgangen.. For ikke å snakke om å vaske veggene og tørke støv av bildene på rundvasken. Men det er det ennå lenge til for deres del. ;)

VI sa...

Ikke mye søle her, nei, Knut! I alle fall ikke på denne tida av året. Vet ærlig talt ikke hvorfor byggene er plassert så langt fra hverandre, men det kan godt tenkes at det har med brannsikkerhet å gjøre. Kanskje andre som vet?

A-C: Nokså lang den korridoren, ja, men vi skal nok få tørket støvet av dere på veggen når det lir utpå våren ;-)

Øyvind E. Haga sa...

Var der oppe den sommeren nybygget åpnet (1994). Litt av grunnen til at nybygget er lagt såpass langt unna (og at korridoren er så lang) er nok at både hangar med helipad og nye sondeanlegget skulle komme lengst mulig bort fra antennene nede ved hovedbygget. Oppe på gamlesonden var det mye friere til alle antenner ved sterk vind. Etter at vi flyttet fikk vi en del problemer på enkelte vindretninger, og det var nok en og annen ballong som havnet i bardunene til antennene :-)

Øyvind

VI sa...

Mange takk for god - og logisk - info, Øyvind! Kan trøste deg med at vi fremdeles "pynter" bardunene med både sonder og ballonger når vinden er i ulage ;-)