lørdag 4. desember 2010

Ny besetning

Fire førstereis, fem garvede ishavsfolk – og tre fastboende. Ni personer og tre bikkjer utgjør innbyggertallet på 9176 Bjørnøya pr. i dag. Alder, geografisk tilhørighet og bakgrunn er høyst varierende. Felles for oss alle er at vi er her for å gjøre en innsats for Vervarslinga i Nord-Norge det neste halvåret.

Etter et småkaotisk døgn med overlapp, forlot gammel-besetninga stasjonen med KV Senja for snart ei uke siden. Nå har vi holmen for oss sjøl, og den berømte ishavsroen senker seg i takt med at polarnatta sakte, men sikkert omslutter oss. ”Det bli’ flott. Det går sæ tell”, som Stasjonssjefen sier.

Skjønt ro; her gjenstår fremdeles en hel del gjøremål før vi virkelig kan senke skuldrene. Nye rutiner skal på plass, og det er mangt og mye – så vel skrevet som uskrevet – å sette seg inn i og å forholde seg til. Vi som er ferske begynner å ane konturene av hva våre respektive jobber innebærer av oppgaver og ansvar. Læringskurven er brå og bratt!

Brannrunder og brannøvelse er forskriftsmessig avholdt. Det samme gjelder test av skytevåpen og annet sikkerhetsutstyr. Intet overlates til tilfeldighetene! Forsyningene er trygt i hus. Tellekanter og total oversikt over hva som befinner seg i skuffer og skap, og bak byggenes utallige dører, får vi ta etter hvert. Kokkene har allerede overbevist, og proviantlageret tatt i betraktning, ser det ut til at vi skal berge oss greit igjennom vinteren også ernæringsmessig.

Ute er det fokk og rokk, og snømåking er for så vidt fånyttes. Med mindre man har overskudd av energi, eller behov for frisk luft. Adventsstjerna skinner imidlertid klart i et vindu mot nord, og innimellom værobservasjoner og andre daglige gjøremål, skal juleforberedelsene så smått omsettes fra ord til handling også her. Men vi stresser ikke. Det blir helt sikkert jul i år også.

God helg!5 kommentarer:

Anonym sa...

Hyggelig å se at det fremdeles er "liv" i bloggen. Ønsker dere alle lykke til med oppholdet, og juleforberedelsene. Ser fram til å følge dere framover.
Mvh Svein Olav

Knut Solberg sa...

Fint å høre at det går seg til. Kommer til å følge dere gjennom vinteren.
Mvh
Knut Solberg og Sidsel Våge

Anonym sa...

Yesss! Bloggen leve videre. Flott. Lik å følge med ka som skjer.
Thor Morten

Hans-Arne sa...

Flott start på den nye besetnigen... Fortsett med dette. "Vi" er nokk mange som følger med... Altid hyggelig å lese "nyheter"... :-)

hilde.eikeland@atb.no sa...

Ivarrruuuuud:-)

Håper det går bra med deg:-) Kommer snart med svar på mail og flotte bilder. Kos deg videre. Det ser ut til at du har havnet på rett sted:-)