fredag 17. desember 2010

Julebesøk

Julestri og stress er relativt ukjente begreper her på Bjørnøya, men etter et par-tre hektiske timer rundt lunsjtid i dag, innser vi at jula faktisk er rett rundt hjørnet. Sjansen for at både Sysselmann og Prest skal ta feil, er vel heller marginal!

I dag har vi nemlig hatt besøk av det årvisse julehelikopteret fra Longyearbyen. I desember hvert år drar representanter fra Sysselmannen og Svalbard Kirke på julebesøk til fangst- og utestasjonene på øygruppa. En hyggelig tradisjon som blir satt stor pris på av dem som får besøk.

Så i dag har vi hatt både gjestebud og høytidsstund på Bjørnøya Meteorologiske! Torunn Sørensen fra Svalbard Kirke brakte julestemningen i hus da hun leste juleevangeliet og sang Trygve Hoffs Nord-norsk julesalme. Fullt så klokkeklar var nok ikke allsangen i stua, men med Torunn som forsanger, sang vi oss gjennom kjente og kjære julesanger. Sokneprest Leif Magne Helgesen og Sysselmann Odd Olsen Ingerø bidro begge med varme og velvalgte ord til forsamlingen.

I tillegg til julestemning i form av ord og toner, hadde gjestene med seg både ferske meieriprodukter, frukt og grønnsaker, samt aviser, julepost og gaver. Takk for besøket til dere som var med helikopteret, og tusen takk til alle dere andre som har husket på oss – Julaften kom ei uke før tida i år!
Ingen kommentarer: