mandag 17. mars 2008

Forsyninger

Spenningen stiger, vi har fått beskjed om at de snart skal komme. Allikevel er det ikke godt å vite hvilke livsviktige oppdrag de kanskje må kaste seg ut i. Og med på turen tar de isåfall melka vår, potetene våre, grønnsakene våre, frukten vår og alle de andre varene vi sårt savner. Er vi ekstra uheldig har det meste gått ut på dato før det kommer fram. Bortsett fra ullundertøy, det holder seg lenge.

I dag kom KV Stålbas med forsyninger. Hverken melka eller grønnsakene var av "linje"-slaget, de slapp et lengre cruise i Barentshavet. Varene ble riktignok ganske våte av sjøvann grunnet vanskelige landingsforhold i havna, men nå er de på land. Til vår store fornøyelse.

De av besetningen som ikke er på jobb må stille opp som bryggesjauere. Som man kan se er det hardt arbeid som ikke passer for alle.

Etter at de fleste varene var kommet i land fikk vi besøk av åtte mann fra Stålbas. Det er alltid hyggelig med besøk, vi doblet jo nesten antallet mennesker på øya de timene besøket varte.

Nakenbadeforeninga fikk fire nye medlemmer, under frivillig tvang. Valget de menige ombord på Stålbas fikk var enkelt: "Hvis du vil på land så må du bade. Ellers kan du være ombord." Badeforholdene var ypperlige, -8,1 grader i lufta, 19 knop vind fra 050 grader, -1,2 grader i vannet og sørpe.

Ingen kommentarer: