onsdag 6. februar 2008

Frimerkesamling

Fiatelist - frimerkesamler
Siv.ing - en som tror han/hun kan noe
DNV - Det Norske Veritas
Fiatelis+siv.ing+DNV= en merkelig blanding

Norge er et land av samlere og for mange er frimerker et yndet samleobjekt. En del samler også på poststempel. Måten de samler inn på, er at de sender brev rundt til postkontorer med konvolutter de skal ha stemplet og sendt i retur. Her på Bjørnøya kommer det også en del slike henvedelser fra tid til annen.

Det er også en del sivilingeniører i Norge. Det er personer som velger å bruke minst fem år av sitt liv til å personlig skolering. Man finner dem i alle bransjer. Det Norske Veritas (DNV) har nok en god del av dem.

I posten denne gangen lå det et brev fra en 39 år gammel siv.ing ved DNV som er fiatelist. I et tre siders brev ba han pent om vi ikke kunne stemple vedlagte fem konvolutter og sende i retur. Det var skissert hvordan det skulle stemples på selve frimerket og ved siden av på selve konvolutten. Når alle stemplene var på riktig plass, måtte de tørkes. Det var veldig viktig fikk vi vite, siden frimerkepapiret er så glatt og hardt. Etter at tørkeprosessen var unnagjort, skulle de legges i vedlagt frankert returkonvolutt. Der skulle de ligge med skilleark mellom hver konvolutt og med pappplate på toppen. Da alt var på plass, var det veldig viktig å tape igjen konvolutten. Det var sirlig tegnet på baksiden hvordan tapen skulle sitte. Returkonvolutten hadde forøvrig frimerker med bilde av siv.ingens. sønn Max. En gutt på ca 1 år vil jeg tippe. Han blir nok en dyktig siv.ing. etterhvert.

Det eneste vi ikke har fått svar på, er om siv.ingen. har dratt mange damer på frimerkesamlingen sin....:-)Tilskudd til frimerkesamlingen

Ingen kommentarer: