torsdag 3. februar 2011

Våre firbeinte venner

Tradisjonelt har man hatt bikkjer på ishavsstasjonene for at de skal varsle om isbjørn - og for å skremme evt. isbjørn bort fra stasjonsområdet. Så langt denne sesongen har vi ikke hatt noen høy frekvens i antall bjørnebesøk. Det er kanskje like greit; våre firbeinte venner framstår neppe som direkte fryktinngytende sett med en isbjørns øyne. Kanskje kan de bli tøffere hvis de får oppleve flere bjørnebesøk, men så langt har de vist seg nokså skeptiske når vi har hatt bjørn i området.

Om ikke bikkjene utgjør noen trussel for øyas eventuelle isbjørnbestand, har de til gjengjeld en stor sosial funksjon på stasjonen. Både Aki, Eerkki og Tassen har alltid tid til en prat, og trenger man turselskap, stiller de velvillig opp, uansett vær og føre og tid på døgnet; ut på tur, det er livet!

Familieportrett. Eerkki, Aki og Tassen

Eerkki, Siberian Husky, født 18. mars 2004. Kom fra Kirkenes til Bjørnøya med høstbåten 2005. Eldstemann i flokken, og den raskeste løperen.

Aki, Siberian Husky, født 4. februar 2005. Kom også fra Kirkenes til Bjørnøya med høstbåten 2005. Bestevenn med Eerkki. Nokså sky, men veldig hengiven når man først blir kjent med ham.

Tassen, Alaska Husky, trolig født i 2005. Kom til Bjørnøya med sommerbåten, juli 2007. Vimsekopp og spilloppmaker. Glad i oppmerksomhet, og vil helst bli klappet og klødd hele tida.

Bestevenner! Eerkki og Aki

4 kommentarer:

Hans-Arne sa...

Flotte portrett og bilder av de firbente... Når det gjelder skepsis til Isbjørn så tror jeg det er mere skepsis til smell og fres fra signalpenn de tenker på... Tror de fikk en rimelig god dose med knallskudd vinteren vi var der oppe, og at det kan være en av grunnene til skepsis kanskje... Bare en teori ut fra noen observasjoner (ikke værobs. :-)

VI sa...

Hei Hans-Arne, blir interessant å se hva som skjer utover vinteren da - hvis vi får mer bjørnebesøk! Idag "koser" bikkjene seg med råtten torsk; de "et' surfesk som d sku va marsipan", som det ble sagt her! Jaja, hvert sitt helgesnadder... God helg :-)

LindaK sa...

Utrolig flott familiebilde, og Eerkki har virkelig forandret seg fra 05/06. Ha en flott soldag:)

VI sa...

En fin gjeng, bikkje-familien på Bjørnøya, ja :-)