mandag 21. desember 2009

Beklagelse

Som blogger, og privatperson, er jeg opptatt av rettskrivning. Ingen ting frustrerer meg mer enn dårlig skrevne avisartikler, plakater, eller hva det nå er av offentlig tilgjengelig tekst. I dag kan jeg angre på at jeg ikke fulgte bedre med i språkundervisningen på skolen, men jeg prøver etter fattig evne å få tekstene mine så korrekte som mulig.

Stasjonens utskremte medarbeidere lagde et julekort for stasjonen, som skulle sendes til konge, statsminister, sysselmann, værvarslinga, og andre vi har kontakt med. Da kortet var ferdig fikk medarbeiderne streng instruks om sporenstreks å endre kortet, slik at julehilsenen var med store forbokstaver. Uavhengig av hva medarbeiderne måtte mene om hva som var korrekt norsk rettskrivning.

Etter litt undersøkelser på nett, blant annet hos Språkrådet og Korrekturavdelingen.no, ser det imidlertid ut til at det første utkastet av julekortet var det mest korrekte.

Som blogmaster vil jeg med dette beklage på det sterkeste, at jeg på denne siden har publisert et feilskrevet julekort. Jeg håper at bloggens lesere tar lærdom av denne hendelsen, og for framtiden ikke lar seg påvirke av de masseproduserte julekortene som dessverre ofte inneholder skrivefeil.

For å sitere et besetningsmedlem som ble konfrontert med norsk rettskrivning: Jeg gir meg hælvete i hva som er riktig, jeg vet bare hva som er vanlig!

2 kommentarer:

Anonym sa...

God jul til dåkker der oppe.
Håper stasjonen er snill i jula å bare trenger daglig rutine så chiefen kan senke skuldran sammen med dåkker andre som ikke e på vakt.
Vær snille gutter å jenter så kommer sikkert nissen til dåkker alle sammen.

Hils kjente.
Thor Morten

A-C sa...

Vi hadde en fin julefeiring i går kveld. Ribba var saftig og det lå gaver under juletreet. Om ikke nissen var innom så stilte ihvertfall sjefen opp med hodelykt for å dele ut gaver. I skrivende stund er det bare et par sjeler oppe på bruket, men flere dukker vel opp til julebrunsjen. Godt det er et kort værvarsel i dag, så får jeg kanskje selskap når jeg spiser jeg også. :) Og det virker forøvrig som om chiefen har skuldrene relativt godt senket, så stasjonen oppfører seg nok. :)