mandag 19. januar 2009

Bjørnøya operasjonsstue

Her på holmen må vi klare oss selv, og stort sett går det jo helt fint det. Her om dagen fikk et av besetningsmedlemmene vondt i foten, noe som antageligvis skyldtes vasing i sokkelesten oppi rester av et konjakkglass som lå på gulvet. Uhellet skjedde for mange uker siden, men først nå begynte altså foten å bli skikkelig vond. Tiltak måtte iverksettes. Forslagene haglet, og noen var veldig ivrige på å finne fram øksa og amputere omtrent i knehøyde. Den skadelidende klarte med nød og neppe å avverge dette, men skalpell, pinsett, lupe og slakteforkle ble funnet fram. Lugar 2 ble innredet som operasjonsstue og stasjonssjæfen og chiefen var i operasjonsteamet. Innsatsen var upåklagelig. Inngrepet virker foreløpig vellykket, foten er bedre enn før, men sjæfen gjorde som de fleste andre i hans sted; han anmodet om å komme tilbake om fjorten dager dersom pasienten ikke følte seg bedre.

Pasienten starter selv inngrepet.

Forsvarlig gjenplastret etter endt inngrep.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Her ser vi ka som skjer hvis man ikke har godt fottøy. Viktig både ute å inne :)
God bedring.

A-C sa...

Takk for det. Ja, du har kanskje et poeng der, skal vurdere å bruke sko neste gang jeg vet det er knust glass i nærheten.. :)

Skallebert sa...

Må bære minn om ætt vi har ein dåkter på øya som itj vart konsultert. Har me massa greia å e klar ferr nye oprasjona... :-)