søndag 18. mai 2008

Nasjonaldag

Nasjonaldagen er noe som feires over hele landet. Vi på Bjørnøya gjør ikke noe unntak der heller.

Som i store deler av landet ellers, så var været av den litt mer sure sorten. Temperaturen holdt seg på minussiden og vinden opp mot liten kuling. Men feiring ble det likevel. Dagen startet med 17. mai brunsj i Hammerfesthuset, Svalbards eldste hus fra 1822.

Etter kaffe og kaker, så startet 17. maitoget. Det begynnte ovenfor met.bua og gikk innom huset til Eerkki og videre helt bort til Tassen. Toget svingte før vi kom bort til husveggen og ble avsluttet på trappa. Stakkars hundene ble helt forskremt av så mye folk med flagg og faner. De la seg helt inn i husene sine og ville ikke være med på det som foregikk. De er nok ikke vant til sånt folkehav på gårdsplassen.

Nasjonaldagen markerte også starten på årets grillsesong. Grillet ble funnet fram og etter noe snømåking, kunne den plasseres i le ved endeveggen. Middagen besto av et stort utvalg av grillmat, bakte poteter, potetsalat osv osv osv. Var en sigen gjeng som inntok en velfortjent middagsstrekk i godstolen etterpå. Men markeringen fortsatte utover kvelden, og ble avsluttet på mesaniet med gode nattønsker som gikk over barentshavet.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Skikkelig flott feiring og flotte bilder med fine kommentarer.
BRA
TM

Anonym sa...

Kjekt å se at fanen vi laget fremdeles er i bruk:)
Kos dere den siste tiden, ikke lenge igjen nå...