onsdag 30. januar 2008

På vent

Vi sitter på vent. På ishavet gjør vi det av og til. Siden vi kom opp, har vi ventet på lyset. Nå er det på god vei og om noen dager så kan vi se sola igjen også. Å vente på været, er det mange som har gjort opp gjennom tidene. Særlig de som har arbeidsplassen på sjøen. Rett som det er så ligger det fiskebåter rundt øya, de ligger i le for været.

Nå er det båt vi venter på. Ingenting er så kjedelig som å vente på båt. Vi går hvileløst omkring. Ser ut vinduene, kikker på kaia om det er landingsforhold for småbåtene. Radiovakta får ofte besøk, har du hørt noe? Men nei, ikke denne gangen heller.

Det er ganske mye ombord som skal i land. Først og fremst så er det ferske matvarer. Melk, frukt og grønt. Det er ting som trengs til stasjonen også, det kan være skrivepapir og penner, kulelager og skruer, kniver og kopper. Det er mye som trengs på et slikt sted også. Men nesten det viktigste, det som alle går og venter på, det er posten. Alle har noe som skal komme. Noen har kjøpt ny jakke andre ser frem til å prøve nye skisko. Atter andre venter på lokalavisa. På gamle, ferske nyheter fra hjemme.

Båten skulle egentlig gå fra Tromsø på fredag, så ble det mandag og rett opp hit. Det tar et døgn. Men nå er det onsdag kveld, og vi venter fortsatt.

Men i kveld var det kontakt med båten. Det ser ut til at den kommer torsdag morgen. Håper vi.


Ventebilder
Ingen kommentarer: