onsdag 29. september 2010

Naboer fra øst

I går så hadde vi plutselig fått naboer. Det var to båter fra østsiden av grensa som hadde ankret opp utenfor Herwighavna. Den ene med fisk som ble lastet ombord i lastebåten. I retur fikk de sikkert proviant og annet gods. Det er for tiden stor aktivitet med fiskeri ved øya. I skrivende stund er det 13 båter som er listet opp på AIS-skjermen. De fleste er russiske trålere og omlastere, men en og annen norsk båt er også å se. De fleste ligger på sørsiden av øya og derfor kan vi ikke se dem fra stasjonen.



tirsdag 28. september 2010

KV Andenes

På Søndag hadde vi besøk av KV Andenes. De var i området for å passe på fiskeflåten. Etter et par dager med mye vind og høy sjø, var det fine forhold i havna til å kunne ta imot gjester. Flere runder med sjøbjørn måtte til før alle badegjestene var kommet i land. I sjøen var det hele tre grader og vinden var av det rolige slaget. Så det var ingen sak for ungdommen å gjøre seg fortjent til badediplomer.

Etterpå ble det tid til kaffe i stua, omvisning på stasjonen og litt handel i butikken. Det var en fornøyd gjeng som dro tilbake på båten etter besøket.  






onsdag 22. september 2010

Nordhavna

Nordhavna ligger bare noen minutters gange fra stasjonene. Det er et greit mål hvis man bare skal lufte seg en liten tur. Det er en fin sandstrand som ligger der innbydende til å ta seg et lite bad. Folketom og med mulighet for å ta de beste plassene, helt uten trengsel fra solhungrige turister med strandstoler og volleyballnett på slep. Det er bare å ta for seg....

Bikkjene liker seg også godt i Nordhavna. Der kan de få springe av seg litt rastløshet. Stranda er lang og det er mye å lukte på for ivrige sjeler. Mange ting som de kan plukke med seg hjem eller som skal få sitt bumerke ved seg.... 






torsdag 16. september 2010

Forsyninger

I går var KV Senja innom oss. De kom med frisk frukt og grønnsaker, fersk melk og post. En liten delegasjon fra båten kom også i land. Noen godt bevitnede bad ble gjennomført og diplomer ble atter en gang signert ut. Det var litt friske forhold på sjøen. Men i land kom det som skulle i land. Vi fikk se noen nye ansikter og mannskapet fikk fast grunn under beina for en liten stund. 






fredag 10. september 2010

Flyvende objekter

Det er høst på holmen. Dagene blir kortere og om natta er det faktisk mørkt noen timer. Selv om temperaturen holder seg på 4-6 grader, så går det fort i tiden fremover. Vi har passert tre måneder og er dermed over halvveis av vår tjenestetid. Samtalen dreier gjerne innom høstbåten, selv om det er nærmere en måned før vi får se noe til den.

Fuglene har etterhvert gjort seg ferdig med sitt sommeropphold. De har lagt de eggene de skal legge og ungene har etterhvert reirene sine. De strekker vingene og setter kursen sørover.  




lørdag 4. september 2010

Sist helg hadde vi besøk av tre forskere fra Aqvaplan-Niva. De hadde vært noen dager på Skutilen og Ellasjøen. Der tok de prøver for å måle miljøgifter i vannet. Etter noen dager der, kom de til stasjonen. Det ble en trivelig kveld med nye ansikter rundt middagsbordet. Kvelden etterpå skulle de fortsette til Svea. Vår jobb ble å frakte dem ut til båten som skulle ta dem videre nordover. Været var fint og havet var flatt. Stasjonsbåten ble satt på vannet og gjengen kom seg ombord.